Tomasz Purol szefem kuchni w White Marlin
Tomasz Purol, zdobywca Kulinarnego Pucharu Polski, został szefem kuchni w White Marlin. Pierwsza kolacja degustacyjną pod jego okiem zaplanowano na piątek, 1 kwietnia 2022 r.
Tomasz Purol pracował wcześniej m.in. w: Park Hotelu w Poznaniu i Szczecinie, poznańskim Hotelu Brovaria, hotelu Remes w Opalenicy, hotelu Best Western Symfonia w Osjakowie, restauracji Concordia Taste w Poznaniu, poznańskim hotelu Blow UP Hall 5050 i innych. W 2021 r. był też szefem kuchni w PiliPili Anna of Zanzibar.
Zdobył złoty medal w Drużynowych Mistrzostwach Europy we Włoszech w 2000 r. oraz dwa brązowe medale wraz z reprezentacją narodową na Pucharze Świata w Luksemburgu w 2002 r. i na Olimpiadzie Kulinarnej w Erfurcie w 2012 r.
W 2015 r. wygrał też piątą edycję programu TOP CHEF, a rok później wystąpił w roli mentora gwiazd w jesiennej odsłonie programu „Top Chef. Gwiazdy od kuchni”.
Kulinarny Puchar Polski wygrał w 2007 r.
Źródło: Restaurant Management