Organizator:

Michał Wawro wśród sędziów finału

Podziel się

Michał Wawro z gastronomią związany jest od ponad dwóch dekad. Szefem kuchni jest ponad 15 lat – ostatnio jako Generalny Szef Kuchni w sieci franczyzowej „Zdrowa Krowa” oraz „Smile&Wine„. Kształci też kulinarną młodzież. Teraz został jurorem KPP.

W 2023 roku otrzymał srebrny medal w konkursie „Best of Gastronomie”. Od 2018 roku jestem członkiem Stowarzyszenia Euro-Toques Polska. Na koncie ma tytuł technika żywienia zbiorowego oraz tytuł kuchmistrza. Stworzył menu dla kilkunastu restauracji w całej Polsce.

Michał Warwo pełni funkcję szefa kuchni w hotelu Country Club Żywiec. Jest trenerem kulinarnym, pisze felietony do czasopism "Poradnik Restauratora" i "Restauracja". Kształci też młodych adeptów sztuki kulinarnej.

„Cechy, które uważam za istotne w pracy szefa kuchni, to rzetelność, pracowitość, doświadczenie, sumienność oraz kreatywność i umiejętność zarządzania placówkami gastronomicznymi, ale także skromność i charyzmatyczna osobowość” – pisze na gasrtobanda.com.

Już 26 września zawodnicy 22. finału Kulinarnego Pucharu Polski przekonają się jakim jest jurorem.