Organizator:

Ostatnie dni przed Kulinarnym Pucharem Świata

Podziel się

Za kilka dni Juniorzy z Kadry Narodowej Polskich Kucharzy rozpoczną zmagania w Kulinarnym Pucharze Świata w Luksemburgu.

 

Culinary World Cup to jeden z największych i najważniejszych konkursów kulinarnych na świecie. Od 26 do 30 listopada wystartuje w nim kilkadziesiąt drużyn (15 drużyn narodowych, 15 drużyn narodowych juniorów i 15 drużyn „Community Catering”).

Zmagania finałowe będą odbywały się w dwóch konkurencjach. Restaurant of Nations to symulacja restauracji. Kucharze mają przygotować trzydaniowe menu dla 70 osób. W Chef’s Table zawodnicy  zaproponują bardziej skomplikowane menu. Oceni je dziesięcioosobowe jury.

Bartosz Peter, kapitan Narodowej Reprezentacji Polskich Kucharzy, mówi, że reprezentacja interpretuje w przygotowywanych daniach polskie smaki i przedstawia je w nowoczesnym wydaniu, uwzględniając przy tym światowe trendy.

Trzymajmy kciuki!