Pierwsza nominacja do Kulinarngo Pucharu Polski 2020 przyznana
Otrzymał ją Radosław Pelc z AirPort Okęcie.


W piątek, 25 października, odbył się pierwszy z 9 konkursów nominowanych do 20. Jubileuszowej edycji Kulinarnego Pucharu Polski. Do rywalizacji przystąpiło 12 ekip kucharskich z całej Polski. Każda z drużyn musiała wykazać się znajomością technik w dwóch konkurencjach. Pierwsza, sprawnościowa, polegała na luzowaniu wybranych fragmentów mięsa wołowego. W drugiej konkurencji drużyny musiały wykazać się kreatywnością i technikami kulinarnymi przygotowując przystawkę i danie główne na bazie mięsa wołowego z obowiązkowym użycie piwa oraz dowolnego produktu z linii CHEF.

Zawodników oceniało Jury w składzie: Jerzy Pasikowski, Przewodniczący Jury oraz Robert Sowa, Marcin Budynek, Giancarlo Russo, Theofilis Vafidis, Michał Chrapowicz i Wojciech Harapkiewicz.

Pierwsza nominacja do Kulinarny Puchar Polski 2020 została wręczona Radosławowi Pelcowi i Kamilowi Mamerskiemu z Airport Okęcie w Warszawie, którzy zdobyli pierwsze miejsce w 8. edycji Kulinarnego Rajdu Mistrzów. Na kolejnych miejscach uplasowali się: Maciej Małecki i Marcin Nowak z Puro Hotel w Warszawie - II miejsce, Jarosław Kowalewski i Przemysław Kopania z Puro Hotel w Warszawie.

Gratulujemy!