Rzeszowski duet podbije Poznań?
Oto duet, który od lat pracuje ze sobą w zasadzie na co dzień. Kamil Bujdasz i Paweł Baran wygrali konkurs „Czas na rybę” i na pewno mocno powalczą o Kulinarny Puchar Polski.
Kamil Bujdasz zdobywał doświadczenie w Zamku Dubiecko, w którym pracował na stanowisku młodszego Kucharza. Potem przyszło doświadczenie w rzeszowskim Grand Hotel Boutique. Obecnie pracuje w Starym Browarze Rzeszowskim, gdzie pełni funkcję zastępcy szefa kuchni.
W 2021 r. zwyciężył w konkursie „Czas na rybę”, a roku 2022 zajął pierwsze miejsce w konkursie Smaki Galicji w Dębowy Dwór.
Paweł Baran był młodszym kucharzem w Hotel Bristol Tradition & Luxury i kucharzem w Grand Hotel Boutique i Hotelu Ziemowit w Rzeszowie. Podobnie jak Kamil Bujdasz, jest zastępcą szefa kuchni w Starym Browarze Rzeszowskim. W 2022 r. zajął trzecie miejsce w Mistrzostwach Polski w Dziczyźnie.
Duet Bujdasz & Baran wygrał konkurs „Czas na rybę”, dobywający uznanie jury z potrawą karp po rzeszowsku. Jak pójdzie im finale Kulinarnego Pucharu Polski? Dowiemy się 26 września.