Tomasz Ziółkowski Archimagirusem 2020
Laureat otrzymał także nominację do finału Kulinarnego Pucharu Polski 2021.

Tytuł Archimagirusa 2020 zdobył Tomasz Ziółkowski wraz z zespołem: Oliwer Kowlaczyk i Oskar Wiewiórski. Konkurs Archimagirus Tradycja & Nowoczesność odbył się 3-5 września na zamku Gniew i był nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski 2021.
Organizatorem konkursu jest Mariusz Gachewicz, a współorganizatorami są Paweł Mieszała i Jarosław Karolczyk, dyrektor generalny Hotelu Zamek Gniew ****w Gniewie.
W konkursie udział wzięło 8 drużyn, które przez dwa przygotowywały dania konkursowe: przystawkę, danie główne i deser.
W jury degustacyjnym zasiedli: Andrea Camastra, Daniel Ayton, Alon Than, Robert Skubisz, Tomasz Deker, Michał Doroszkiewicz, Grzegorz Fic i laureat pierwszej edycji konkursu – Paweł Stawicki.
Źródło: poradnikrestauratora.com.pl.