Duet kucharzy z zamiłowania
Już w ostatni tydzień września w akcji zobaczyć będzie można najlepszych kucharzy w Polsce! Do tego czasu dobrze jest poznać duety, które staną do rywalizacji. Przed Państwem – pierwszy z zespołów!
Przemysław Kopania jest kucharzem z zamiłowania. Ukończył jedną z warszawskich szkół gastronomicznych. Doświadczenie zdobywał w hotelach i restauracjach w Warszawie, m.in. w Mamaison Hotel Le Regina, Le Victoria Brasserie Moderne w Sofitel Warszawa Victoria, Brasserie Warszawskie, Hotel Puro Warszawa. Obecnie jest Młodszym Zastępcą Szefa Kuchni w hotelu Crown Plaza Warszawa i Restauracji Nova Wola. Jak sam mówi – w pracy najwięcej inspiracji czerpie z kuchni francuskiej i polskiej. Do finału Kulinarnego Pucharu Polski zakwalifikował się dzięki zwycięstwu w Kulinarnym Rajdzie Mistrzów.
Marcin Rajkowski to kucharz, który przygodę z gotowaniem rozpoczął jako nastolatek. Doświadczenie zdobywał pracując przy śniadaniach, a następnie w kuchni bankietowej. Aktualnie pracuje jako chef de partie w restauracji Nova Wola w Hotelu Crowne Plaza w Warszawie. Po godzinach największą przyjemność czerpie ze spędzania czasu z najbliższymi.