Organizator:

Góralska charyzma na KPP. Sebastian Krauzowicz jurorem podczas finału

Podziel się

Jeden z bardziej utalentowanych szefów kuchni w Polsce, zdecydowany i pewny swego indywidualista. Z przyjemnością ogłaszamy, że kolejnym jurorem Kulinarnego Pucharu Polski 2024 został Sebastian Krauzowicz.

Był szefem kuchni w Hotelu Copernicus w Toruniu, gdzie prowadził autorską restaurację Sfera by Sebastian Krauzowicz, restauracji Drukarnia i Hotelu Radisson Zakopane. Obecnie szef kuchni w zakopiańskiej restauracji Gwarno. Na koncie ma wiele prestiżowych nagród i medali zdobytych w Polsce i zagranicą.

„Moja pasja to przede wszystkim tworzenie nowych miejsc na kulinarnej mapie polski, uwielbiam komponować potrawy w oparciu o świeże składniki oraz podstawy kuchni francuskiej w moim autorskim wydaniu. Do kuchni trzema mieć powołanie dzięki któremu można zadowolić najbardziej wymagające podniebienia gości” – mówi o sobie.

Już niedługo dowiemy się czego będzie wymagał od uczestników finału 22. edycji Kulinarnego Pucharu Polski.

Źródło: OSSKiC