Organizator:

Jarosław Walczyk jurorem Kulinarnego Pucharu Polski

Podziel się

Kulinarny Puchar Polski to konkurs dla najlepszych z branży – tak więc i jury jest specjalne. Profesjonalni sędziowie oceniać będą dania finalistów, a poprzeczka postawiona jest wysoko.

Jarosław Walczyk to postać w branży gastronomicznej, której trudno nie znać. Jest współzałożycielem i fundatorem Fundacji Klubu Szefów Kuchni, a w Polsce – jednym z najbardziej cenionych szefów kuchni. Swoją ścieżkę rozpoczął w Zespole Szkół Hotelarsko-Gastronomicznych w Gdyni, a następnie ukończył szkołę morską dla kucharzy w Londynie.


Gotował zarówno na lądzie, jak i morzu. Pełnił funkcję m.in. Executive Chef na statku Stena Line w latach 1995-2002, a po zejściu ze statku – pracował w wielu cenionych hotelach.


Jego doświadczenie, smak i wiedza pozwala na tworzenie nowych receptur i wprowadzanie kolejnych produktów na rynek. Swoją wiedzę, pasję i doświadczenie przekazuje dalej, szkoląc adeptów sztuki kulinarnej.


Aktualnie pełni funkcję Exectuvie chef w warszawskiej restauracji Strefa.
Już 27 i 28 września pojawi się w na Targach POLAGARA, aby zasiąść w jury konkursu Kulinarny Puchar Polski.

Fot. https://newsgastro.pl/osobowosci/jaroslaw-walczyk/