Kolejny duet finalistów KPP 2024
Poznaliśmy kolejny duet finalistów tegorocznego Kulinarnego Pucharu Polski. W Poznaniu o laury powalczą Bartłomiej Pawlikowski i Marcin Klóska.
„Czas na Kulinarny Puchar Polski” – napisał na swoim profilu Marcin Klóska, który w duecie z Bartłomiejem Pawlikowskim z restauracji Stanica Łowiecka Kniejówka w Ownicach, wygrał konkurs nominowany do 22. edycji tego konkursu. Mistrzostwa Polski w Dziczyźnie – Memoriał Mariana Tarnawskiego, odbyły się w czwartek, 11 kwietnia w Zespole Szkół Gastronomicznych im. Karola Libelta w Poznaniu.
Drugie miejsce zajęli Tomasz Soczumski i Dawid Stąpór z kieleckiej restauracji Żółty Słoń, a trzecie Dawid Cieśliński i Dawid Wysocki z restauracji Lumiere w Baranowie.
O zwycięstwo i nominację walczyła szóstka duetów, która uzupełniali Krzysztof Grabowski i Bartosz Otremba z Restauracji Leśna Perła w Rudzińcu, Marek Sobek i Adrian Kiełb z Restauracja Pergola w Łańcucie oraz Mariusz Wolski i Maryna Marchuk z Hotel Kozi Gród w Pomlewie.
Kolejne konkursy nominowane go 22. edycji KPP to Wielkopolski Kucharz Roku - Konkurs im. Rafała Jelewskiego (11 czerwca), Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej. Mięsne Specjały Polskiej Kuchni – Instytut Kulinarny Transgourmet.
fot. Restaurant Management