Organizator: Grupa MTP

Konkursy nominowane do Kulinarnego Pucharu Polski 2020

Podziel się

Zaczynają się eliminacje do kolejnej edycji Kulinarnego Pucharu Polski.

 

To będzie wyjątkowa 20. jubileuszowa edycja tego najbardziej prestiżowego w polskim środowisku gastronomicznym konkursu, któremu patronują najważniejsze stowarzyszenia kulinarne w Polsce.


O tym jak będzie przebiegać przyszłoroczna edycja Kulinarnego Pucharu Polski w ogromnym zakresie decyduje Rada Programowa. To jej członkowie decydują między innymi o konkursach, których zwycięzcy mogą być nominowani do Kulinarnego Pucharu Polski. Pod uwagę brane są aspekty związane z technicznym zapleczem konkursów nominowanych oraz ich promocja. Nie bez znaczenia pozostaje także ocena samych uczestników.


Zgodnie z decyzją Rady Programowej KPP, o nominację do finału Kulinarnego Pucharu Polski 2020 będą mogli ubiegać się uczestnicy następujących konkursów kulinarnych


1. Kulinarny Rajd Mistrzów, Wrocław

2. Konkurs „L’art De la cuisine Martell”, Ryn

3. Festiwal Kuchni Dworskiej, Zamek w Baranowie Sandomierskim

4. Wielkopolski Kucharz Roku. Konkurs im. R. Jelewskiego, Poznań

5. Ogólnopolski Konkurs Kulinarny „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”

6. Dworzyskowy Konkurs Kuchni Myśliwskiej, Szczawno-Zdrój

7. Smaki Galicji, Gorajec

8. Archimagirus - Zamek Gniew

9. Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny i Święto Baraniny, Ustroń.

 


Gorąco zachęcamy do udziału