Kulinarny Rajd Mistrzów dla finalisty KPP
W piątek, 27 października poznaliśmy wyniki Kulinarnego Rajdu Mistrzów. Kolejny konkurs nominowany do 22. edycji Kulinarnego Pucharu Polski wygrał Przemysław Szwak. To dla niego druga nominacja z rzędu.
![](/media/zx1d2p0r/395948711_653998586899052_6433471304501841939_n.jpg?width=840&height=572.16796875)
Kulinarny Rajd Mistrzów to konkurs związany z wrocławskim Haston City Hotel. W rywalizacji biorą udział szefowie kuchni oraz też młodzi kucharze.
Tę pierwszą wygrał Przemysław Szwak, reprezentujący Restaurację Retro w Obornikach Śląskich. Ten absolwent Zespołu Szkół Gastronomicznych w Pile, doświadczenie zdobywał w poznańskich restauracjach. Pracował też w Londynie. W Sowa Restaurant był szefem kuchni. We wrześniu 2023 r. startował w finale Kulinarnego Pucharu Polski.
Drugi w 11. edycji Kulinarnego Rajdzie Mistrzów był Daniel Pelechaty z Folwarku Amalia Gościniec z Lubikówka, a trzeci Paweł Błaszczyk z wrocławskiego Forum Kulinarnego.
Tegoroczny konkurs był też okazją do nagrodzenia umiejętności młodych kucharzy.
8 Wrocławski Kulinarny Rajd Młodych Młodych Mistrzów wygrał duet Urszula Piechota i Helena Kalus z Zespół Szkół Gastronomicznych z Wrocławia. Drugie miejsce zajęli Gabriela Pawłowska i Kinga Janowska z Zespół Szkół nr 1 w Świdnicy, a trzecie Kacper Dębicki i Kamil Drelich z Powiatowego Zespół Szkół z Obornik Śląskich.
Źródło i foto: FB/Kulinarny Rajd Mistrzów