Nowe zasady Wielkopolskiego Kucharza Roku. Zgłoszenia są otwarte
Ogłoszono zasady naboru do konkursu Wielkopolski Kucharz Roku. W tym roku organizatorzy poszerzyli możliwość zgłoszeń dla kucharzy.
Wielkopolski Kucharz Roku – Konkurs im. Rafała Jelewskiego, czyli jeden z konkursów nominowanych do Kulinarnego Pucharu Polski, odbędzie się 6 czerwca 2023 r. Areną zmagań będzie Hotelu Poznański w Luboniu k. Poznania.
W tym roku organizatorzy postanowili nieco zmienić regulamin tego konkursu kulinarnego i otwarli go terytorialnie na całą Polskę oraz dla Wielkopolan pracujących zagranicą.
„Organizatorzy liczą na to, że w dziesiątą rocznicę śmierci patrona konkursu, śp. Rafała Jelewskiego, do rywalizacji o Puchar Prezydenta Miasta Poznania Jacka Jaśkowiaka oraz nominację do 21. edycji Kulinarnego Pucharu Polski staną wybitnie uzdolnieni, ambitni pasjonaci sztuki kulinarnej – kucharki i kucharze” – czytamy na stronie konkursu.
Termin nadsyłania zgłoszeń mija we wtorek, 25 kwietnia, o godz. 23:59. Formularz zgłoszeniowy dostępny jest TUTAJ.
Tegorocznym zadaniem dla każdego uczestnika będzie przyrządzenie dania głównego z użyciem podrobów (dowolny element), jajka oraz szczawiu, a także sałatki wegańskiej z użyciem: owoców i warzyw sezonowych.
Przypomnijmy, że ubiegłorocznym zwycięzcą Wielkopolskiego Kucharza Roku został Paweł Kubera.