Znamy zwycięzców Kulinarnego Pucharu Polski 2019
Na najwyższym podium stanęli Bartosz Fabiś i Michał Kozłowski z Nifty no.20 Hotel Puro Poznań.
O najwyższe miejsce na podium walczyło 10 ekip kucharskich wyłonionych w ramach konkursów kwalifikacyjnych, które odbywały się w całej w Polsce od października ubiegłego roku. Taki sposób eliminacji do finału Kulinarnego Pucharu Polski zapewnia bezstronność i pozwala wyłonić naprawdę znakomitych w swym zawodzie ludzi, oddanych zawodowi kucharza, a co najważniejsze z głową pełną kulinarnych pomysłów i doskonale opanowanymi technikami kulinarnymi – informuje Agnieszka Glamowska, menedżer Kulinarnego Pucharu Polski.
Każda z zakwalifikowanych drużyn przygotowała 3 dania. Dużej dawki pomysłowości wymagała przystawka, w której obligatoryjne do zastosowania były papryka świeża, Ser Bursztyn, jajko oraz olej z esencją masła. Zawodnicy musieli także zaserwować danie główne z obligatoryjnym użyciem wołowiny Flank Stek, szpiku kostnego, ziemniaka i śliwki. W deserze natomiast pojawiły się: gruszka i orzechy laskowe.
Na kolejnych miejscach na podium uplasowali się:
Paweł Kubera i Paweł Żurkowski z Hotel DeSilva Premium w Poznaniu – II miejsce
Marcin Nowak i Maciej Małecki z Puro Hotel Warszawa – III miejsce.
Relacja z wczorajszej uroczystości: www.facebook.com/kulinarny.