Rada Programowa Kulinarnego Pucharu Polski
Kulinarny Puchar Polski to konkurs dla profesjonalistów, tworzony i nadzorowany przez profesjonalistów. Nad jego kształtem i przebiegiem każdej edycji czuwa Rada Programowa, w której zasiadają m.in. przedstawiciele najważniejszych w Polsce organizacji gastronomicznych takich jak Fundacja Klubu Szefów Kuchni, Stowarzyszenie Euro-Toques Polska oraz Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni.
Obecnie Radę Programową Kulinarnego Pucharu Polski tworzą:
Barbara Surma

Joanna Ochniak - ambasador KPP

Zenon Hołubowski - ambasador KPP

Paweł Salamon - zwycięzca Kulinarnego Pucharu Polski 2016, ambasador KPP

Marcin Soból - prezes Euro Toques Polska

Jarosław Walczyk - prezes Fundacji Klubu Szefów Kuchni

Jarosław Uściński - prezes Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni