Ostatni taniec zwycięskiego duetu

Ekologia szansą na podniesienie konkurencyjności wśród producentów i przetwórców

Po kurczaka do Berlina, czyli kulisy Kulinarnego Pucharu Polski

Jako uczeń gotował dla prezydenta, teraz powalczy o puchar

Kucharz-pasjonat, majsterkowicz i kolekcjoner książek. Taki jest Radosław Pelc

Mistrzostwa Polski w podawaniu Baraniny wyłonią finalistę KPP. Kto w nich wystartuje?

Aktualności
18-08-22 „Czas na rybę” 2022 w Niemodlinie. Trwają zgłoszenia
Trwa rekrutacja do V edycji ogólnopolskiego konkursu kulinarnego „Czas na rybę!”. W tym roku odbędzie się 1–2 października 2022 r. na Zamku Książęcym w Niemodlinie. W konkursie mogą brać udział uczniowie szkół gastronomicznych oraz Szefowie Kuchni z całego kraju. Konkurs jest nominowany do Kulinarnego...
07-07-22 Zwycięzcy biorą wszystko. Archimagirus przyznany po raz trzeci
42 kucharzy, 14 drużyn, dwa konkursy i tylko jedna nominacja do finału Kulinarnego Pucharu Polski. Tak w kilku liczbach można opisać tegoroczny Archimagirus – Tradycja i Nowoczesność, który odbył się w Cukrowni Żnin. 7 lipca dowiedzieliśmy się kto za nieco ponad dwa miesiące wystartuje w poznańskim finale...
07-07-22 Radość z codziennego gotowania
W mojej pracy najbardziej cenię możliwość czerpania radości z codziennego gotowania oraz eksperymentowania z nowymi połączeniami smakowymi – mówi Paweł Kubera, finalista tegorocznej edycji Kulinarnego Pucharu Polski.
30-06-22 Woda na przystawkę, ziemia jako danie główne i powietrze na deser? Kulinarny Puchar Polski idzie na żywioł
20 edycja Kulinarnego Pucharu Polski wkracza w decydującą fazę. Poznaliśmy większość finalistów. Teraz przyszedł czas na zdradzenie składników, z których będą przygotowywali dania konkursowe. Jedno jest pewne: czaka ich niespodzianka i kulinarne wyzwanie.
24-06-22 Od zwycięzcy do jurora. Paweł Salamon przewodniczącym jury
Paweł Salamon zwycięzca Kulinarnego Pucharu Polski z roku 2016 będzie przewodniczył jury tegorocznej, 20. edycji tego konkursu. Czego będzie oczekiwał od zawodników?